dinsdag 9 augustus 2016

Een Lilajumpsuit. (KCW August #1)

Hij is er weer: de Kids Clothes Week.
Het concept? Een week lang naai je elke dag een uurtje om de garderobe van je kinderen aan te vullen.
Simpel? Bwa neet. Donderdag hoop ik nog een terrasje mee te pikken, morgen heb ik een date met de echtgenoot, en deze avond komen er vrienden over de vloer.
Basically had ik dus gisteren om te naaien. En dat heb ik gedaan. Mijn neef is in de lente voor de tweede maal papa geworden, en dat klein prutske had nog geen naaisel gekregen van me.
En wat naait Jozefien als babygeschenkje? Allemaal in koor: een Liladress!

Op het geboortekaartje staat een wei/bostafereeltje met diertjes, en de tekenstijl is zo schattig dat het bijna aaibaar wordt. Daar had ik nog wel een goed bijpassend stofje voor! Ooit gekocht bij Liesellove, en nu klaar om verknipt te worden.
Voor meisjes maak ik graag de basisversie met stolpplooi, maar hier leek me de jumpsuit het beste passen bij de 'babystoere' print. Omdat details nu eenmaal het verschil maken, speelde ik met de kleur van de drukknopen. In kleur afwisselend op alle mogelijke manieren: naast elkaar, maar ook aan binnen- en buitenkant. Op de fronsmouwtjes ben ik verliefd.  En het strikje dat rond de zak genaaid zit, vind ik ook geweldig schattig. Het maakt het geheel terug heel meisjesachtig.

Dus nu, de foto's.
En daarbij vraag ik mij af: hoe doen doorwinterde KCW'ers dat? Om 22.40 werkte ik het pakje af. Ik kon een foto met veel ruis instagrammen.
Deze morgen in de vroegte heb ik het grootste raam in huis uitgezocht en snel wat foto's genomen.
Van een model is er sowieso geen sprake, dus dat maakt het wat makkelijker. Maar  toch. De middagpauze dient vandaag niet om te eten, maar om een blogpost online te gooien.
En ik doe dit waarschijnlijk maar één keer deze week.
Mensen die iedere dag een blogpost online zetten, zonder weerbarstig kind, met heldere foto's. Werken die niet? Of spelen die gewoon vals?

5 opmerkingen:

 1. Ik gok op vals spelen :-) Toffe jumpsuit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vraag het me ook soms af - maar wellicht doen mensen dat ook soms bij mij :). Een KCW deed ik nog nooit, ik vermoed dat ik juist tilt zou slaan bij het ik-moet-naaien-en-iets-bloggen.
  Ik vind de jumpsuit geweldig geestig, you nailed it!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was eerder "ik ben aan't naaien en het is KCW - dus 't zal wel daarvoor zijn". Al ben ik wel een jumpsuit voor mezelf aan't naaien en heb ik die bewust toch aan de kant geschoven om iets kleiners te maken.
   En je hebt uiteraard gelijk. Soms doen we dat ook bij jou :-)
   Dank je voor het compliment!

   Verwijderen
  2. Oh! Een jumpsuit voor jezelf, daar ben ik benieuwd naar :).
   --Raadsel opgelost trouwens; ik fotografeer in het weekend en publiceer pas later #schaterlach--

   Verwijderen