vrijdag 26 augustus 2016

Een jumpsuit. Voor mezelf.

Kijk, in een reactie op deze post ging ik met de billen bloot. Toegeven dat ik voor mezelf aan't naaien was seg. En dan antwoord krijgen dat ze er benieuwd naar was. Een van de naaibloghelden in dit land dan nog wel. Shit.

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar naaien voor mezelf, da's toch een lastige. Hier en daar heb ik al wat gemaakt, maar er is nog maar één ding op de blog geraakt. Ik ben kritischer en het is moeilijker, dat is geen geweldige combinatie om tevreden te zijn met je werk.

Enfin, ik was met mijn schoonmoeder en haar schoonzus aan't stoffen shoppen. Toen we zo allemaal voor de spiegel stonden met die stof voor ons gedrapeerd, leek het mij toch geweldig goed af te gaan. Van etnische printjes blijf ik normaalgezien weg, maar ik zag er een jumpsuit in. Iets van overmoedig, en grenzen verleggen.

Ik kocht behoorlijk wat stof die dag (27 m, weet u nog?), en deze móest er echt het eerste aan geloven, uit schrik dat hij anders in de stoffenkast zou blijven liggen. Missie geslaagd.
Nu moet ik er alleen nog voor zorgen dat hij niet in de kledingkast blijft hangen.Stof: merkloos bij Hendrika - Leemskuilenstraat in Bocholt
Patroon: Lutterloh 158/159 


13 opmerkingen:

 1. Ik ben ook nog altijd op zoek naar het ideale jumpsuit patroon ... maar deze vind ik alvast heel erg geslaagd !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Niet makkelijk hé, ik vind ook moeilijk een patroon wat mij helemaal aanstaat.
   Bij deze had ik ook lichte twijfel, maar is mij veel beter meegevallen dan verwacht. Soms verschiet een mens van zichzelf ;-)

   Verwijderen
 2. Heel mooi! Naaien voor mezelf vind ik ook super moeilijk, we zijn vaak veel te kritisch op dat vlak 😉.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zal het aan liggen :-) (Of aan een moeilijker lijf, dat kan ook)

   Verwijderen
 3. Mooi en staat je prachtig. Moet je zeker niet in de kast laten hangen!
  Dat naaien voor jezelf is inderdaad moeilijk.... Dan mis je toch dat pashokje die je kan laten zien hoe stof en patroon bij je staan voordat je gaat knippen en naaien... Maar deze vind ik in elk geval goed geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Dat vind ik ook een moeilijke... In een boekje kan het er nog mooi uitzien, maar op jezelf, da's terug een ander paar mouwen. Ik vind jouw laatste creatie anders ook wel supergeslaagd!

   Verwijderen
 4. Je staat inderdaad mooi met die kleuren, dragen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci. Ik heb de daad bij het woord gevoegd, en hem al gedragen op't werk. Nu vroegen mensen of het zelfgemaakt was. Niet goed, denk ik dan...

   Verwijderen
 5. Dat is niet met de billen bloot, dat klinkt eerder als een tets op de billen als ik het zo lees - tussen het lachen door want een blogheldin vind ik mezelf nu niet echt ;).
  Gelukkig had ik een schoon naaisel om me af te leiden! Het stofje is niet zo mijn ding, maar jou gaat het prima af, net als het model van de jumpsuit! Verder kan ik alleen maar beamen, naaien voor jezelf is altijd wat freaky - hoewel eens gaan 'shoppen' voor mij even freaky is. Ik kijk dus vol verwachting uit naar verdere naaisels voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief van je. En je onderschat jezelf helemaal :-)
   Shoppen vind ik niet freaky, maar wel 'niet leuk'. Dus dan neem ik dat maar voor lief, dat de uitkomst van dat 'wel leuk' vooraf onduidelijk is. Elk nadeel heb zijn voordeel, zo zeiden ze me. En ik heb dat onthouden, al is het maar omdat ik er niet bij kan dat men niet gewoon 'heeft' zegt in die zin.

   Verwijderen