woensdag 25 mei 2016

Een Tinny op de groei

Mijn oma was ook een hobbynaaister. Mama zegt altijd dat ik het naaien van haar heb (want van haarzelf komt het in elk geval niet, om het met een understatement te zeggen), maar dat klopt niet. Oma is een perfectioniste. Ik ben al blij dat ik iets draagbaars af krijg binnen de tijd die ik ervoor heb. En ik stel mij mede daardoor al eens rapper tevreden.
Maar voor oma wil ik wel een effort doen.

Ik kreeg haar feeststoffen. Allemaal wittinten, al dan niet blinkend, met verschillende texturen en zwaarte... In ieder geval marchandise, zoals ze zeggen.

Nu de Kids Clothes Week aan de gang is, leek het me het gepaste moment om zo'n stofje uit te halen. Met als thema the future, verenig ik mijn toekomst - mijn dochter - en mijn verleden - oma en haar stofjes.

Amélie kreeg dus een zomers feestjurkje. Ik nam de Tinny erbij, en koos voor het colorblocklijfje, en stak er paspel tussen. De aangeknipte mouwtjes kregen ook een gouden randje. En voor de rest liet ik de stof spreken.

Ik maakte het jurkje wat op de groei, zodat het midden juli/augustus volop tot zijn recht zal kunnen komen op een zomervelletje. Al is de kans groot dat het in juni ook al eens uit de kast komt, om haar verjaardag te vieren.

Is het geen prinsesje?

 Met mijn rits heb ik zitten klooien. Bovenin niet hoog genoeg. En voor de rest iets te blind. Toen ik ze probeerde dicht te trekken, heb ik een gat in de voering getrokken doordat de rits erin vast zat. Voering eruit, nieuwe voering erin, en minder blind aan de binnenkant. Works like a charm. Allez ja, bitje toch.
Nu heb ik wel nog altijd het probleem dat de rits niet tot in het rokgedeelte geraakt. Doordat de stof van de rimpelrok redelijk zwaar is, heb ik de indruk dat de rits het niet trekt (heb je'm?). Ik heb de naad langs binnen al zo kort mogelijk bijgeknipt, maar het probleem blijft bestaan. Nu krijg ik mijn dochter sowieso wel in het jurkje, dus 't is geen punt, maar of dat in de zomer nog het geval is... Wie heeft voor mij de tip om het goed te krijgen?
Patroon: Tinny van Straightgrain
Stof: oma's kast
Paspel: De gouden schaar

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk, he, die stoffen uit grootmoeders kast :-) Je dochter straalt in haar feestoutfit, echt heel mooi! Met de rits kan ik niet helpen, vrees ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ZO MOOI!!! Amélietje staat er echt prachtig mee. Ze kan zò een bruidsmeisje zijn. 'Ons prinsesje' is natuurlijk nog een betere optie.
  Grootoma zal er zo blij mee zijn. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ma seg, hoe schattig kan je zijn! super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen