maandag 2 mei 2016

Een zonnehoedje en pamperbroekje

'Als ik die dochter nu eens van een zonnehoedje voorzie, dan zijn we tenminste voorbereid voor als het ooit nodig is', dacht ik dit weekend. Potverdekkie, ik had dat beter veel eerder gedacht, het had er misschien aan geholpen.

Ik wilde graag een hoedje dat goed aansluit, dus gene uit zes stukken dat kilometers te groot uitvalt - been there, done that - en bij het minste zuchtje wind wegwaait. De zonneklep wilde ik een beetje krullend, very American. 

Ik vond een gratis patroontje van Purl Soho en nam dat als basis. Het is een gevoerd katoenen patroontje met rechte klep, daar kon ik wel wat mee.
Als je er ook mee aan de slag wil, vergeet dan niet de gebruiksaanwijzing te lezen. Blijkt dat je naast de downloadbare patroondelen ook nog een rechthoek moet knippen. Ik heb dus een minder goed zittend hoedje, en een beter exemplaar. Oeps.

Ik nam de sweater van Eva Mouton. Over de kwaliteit gaan we het niet meer hebben; hier zei ik al dat die onberispelijk is. Ik besloot het hoedje niet te dubbelen. De zonneklep krulde ik door te rolzomen met differentieel transport op 0,7.

Met mijn laatste stuk cactussen besloot ik nog een pamperbroekje te maken. Voor onder jurkjes, of gewoon over een body. Die broek is zo gigantisch dat die een beetje oma aandoet, maar tegelijk is die ook megaschattig. Allez ja, dat vind ik toch, maar daar ben ik ook haar moeder voor.

Het kind is al sinds woensdag ziek, en genezen kun je haar bijlange nog niet noemen. Haar oogjes liggen diep en ik heb snel na haar maaltijd foto's genomen. Welgeteld 7 minuten en 96 foto's later lag ze terug in haar bedje. Maar genoeg foto's om op te scheppen, dat wel.








Patroon hoedje: Purl Soho - Baby sun bonnet (aangepast)
Patroon pamperbroekje: Dana made it - Nappy cover
Stof: Cactussen van Eva Mouton uit De Stoffenkamer

2 opmerkingen:

  1. MEGASCHATTIG ! 'Spijtig' (want ik ben echt blij al een tijdje uit de pampers te zijn) hier geen baby's meer :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schattig gezichtje :-). Ik ben eigenlijk niet zo een fan van die Eva Moutonstofjes ... maar jouw bébéke komt er wel heel goed mee weg. Heel mooi

    BeantwoordenVerwijderen