zondag 8 mei 2016

Vier, want Timo wordt vier!

Hier zie, de reden waarom ik al voor het vierde jaar op rij in de bloemen gezet wordt, is zelf jarig. 't Maakt mij extra melig, mij afvragend waar de tijd heen is. Je knippert met je ogen en dat kind is veranderd, zegt iets bijdehands of kan een nieuwe truc.

Ik besloot hem van een nieuwe verjaardagsoutfit te voorzien. Feestkleren, dat zijn hemdjes. Een hemdje, dat is Theo. En de nieuwste wens van de zoon, dat is een rits.

En daarom is het misschien wel handig om een vertaalster als blogster te hebben. Een nieuw verhaal schrijven, ho maar, dat is buiten mijn comfortzone. Maar leukerds spotten, onthouden, oprakelen, en verder verspreiden, dat is wel aan mij besteed. Enter de handleiding van Paspelpoezen om je hemd van een ritssluiting te voorzien. Ik volgde de tutorial niet tot het einde en verstopte de rits niet achter een flap, want ik vind het hemdje op deze manier veel te hip. De zware blokrits is een echte eyecatcher in het hemd, en biedt een stoer tegengewicht voor het frisse blauw.


De stof is een toffe stretchkatoen van Riley Blake, indertijd aangekocht bij Liesellove. De driehoekjes schreeuwden Theo, en af en toe heb ik nog een extra driehoekje toegevoegd - in de perfect bijpassende kleur, maar stugge canvas. Omwille van de zware contraststof heb ik geen rugpaspel gemaakt, ik had schrik dat dat het draagcomfort in de weg zou staan. Onder het motto "ik doe eens zot" besloot ik de stolpplooi binnenstebuiten te naaien, en ik denk dat ik het eigenlijk mooier vind zo. Anders komt er op dat punt nogal wat spanning te staan, en zie je de naad bij wijlen een beetje trekken. Ik denk het hiermee opgelost te hebben.


Omdat de rits in het hemd iets langer uitkwam dan voorzien, had ik niet voldoende ruimte om te zomen. 'k Heb er dan maar een cm vanaf geknipt, en de rand gerolzoomd. Wil je rolzomen met kleur, en heb je maar één klosje, steek die dan op je derde klos (dus de eerste klos die je inrijgt).

De broek is een Cisse. Geen short, nee. Shorts in overvloed hier. Al Timo zijn lange broeken worden shorts. Gat erin? Pijpen eraf. Klaar.
Ik wilde dus een lange Cisse. Een stevige, lange Cisse. Ik nam een jeans waar de echtgenoot niet meer goed in past ('t zal aan de te korte pijpen liggen *kuch*) en knipte die aan stukken. Het voorpand van de pijpen heb ik onderverdeeld. Op de plek waar zijn knieën de grond raakt terwijl hij speelt, is de jeans dubbel gestikt. Om de knielappen niet te doen opvallen, heb ik voor de rest wat gefreewheeld. De steekzakken en het flapje op de poep matchen het hemdje, net als de zelfgemaakte paspel.

Die stevige broek met dubbele knielappen uit hele dikke jeans blijft vandaag uiteraard in de kast. Een kapottewinterbroekmetafgeknipte pijpen zal het worden.

Gelukkige verjaardag lieve schat!

Patroon hemd: Theo van Zonen09 (maat 116)
Patroon broek: Cisse van Zonen09 (maat 116S)
Stoffen: Riley Blake (Four Corners), contrasterende canvas van het Stoffenspektakel, rits van De Gouden Schaar (Ledeberg), gerecykleerde jeans van de papa

3 opmerkingen:

 1. Die knielappen geven de broek iets extra stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Toen ik hem aan het maken was, had ik zo mijn twijfels. Vond hem een beetje meisjesachtig. Maar aan viel dat gelukkig goed mee :-)

   Verwijderen
 2. Inderdaad, ziet er stoer uit.
  En, irl ziet het er nog veel beter uit ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen