zondag 17 april 2016

Een Tinny

Kleine kindjes worden (veel te snel) groot, en dat heeft zijn voor en zijn na.
Een naaigerelateerde voor is dat mijn dochter ondertussen in het Tinnypatroon van Straight Grain past.
Hoeraatje daarvoor! Nu moet ik toegeven dat ik niet helemaal wakker was, want toen ik op het patroon '1Y' zag staan, dacht ik 'oh, ok, misschien moet ze daar nog even ingroeien, en dus heeft nameten geen zin.' Ehm, nope. Anderhalf jaar was misschien beter geweest. Mijn dochter wordt toch te snel groot. Ook naaigerelateerd.
 
De stof was een kerstgeschenkje. Mijn broer gaf het cadeau aan Amélie, en dat vond ik een schitterende zet. Persoonlijk zou ik niet meteen naar een stof met bruintinten grijpen voor de kindjes, maar toen ik de stof zag, was het een uitdaging die ik graag wilde aangaan. Met het stofje in de hand trok ik richting Stoffenkamer om een bijpassende voering te vinden. Ik stootte op het perfecte blauw.

Als allereerste Tinny ging ik voor simpel met een aangeknipt mouwtje en een cirkelrok. Ik gaf het jurkje extra cachet door de voeringstof ook te gebruiken voor een geplooide accentstrook in het voorpand, een fijn Peter Pankraagje en een biais aan de binnenkant van de zoom.

Het is de eerste keer dat ik dit patroon gebruikte, dus sta me even toe er lyrisch over te doen. Wat een duidelijke uitleg, wat een hoge afwerkingsgraad, wat een fijne technieken! Een absolute basic om in je patronenarsenaal te zitten hebben als je voor meisjes naait!

Vandaag droeg mijn kleine dame haar jurkje voor het eerst, en toen we gingen ontbijten en wandelen in het Hallerbos (wat is het daar prach-tig!), haalde ik haar toch even uit haar warme Maxi-Cosinestje voor wat foto's. Het ontbijtdetail is onontbeerlijk voor een goeie boservaring, want de maand april brengt véél toeristen met zich mee. Wij zorgden dat we er iets na achten waren, en toen we om tien uur vertrokken, moest je al heel ver staan om te parkeren. De grote rust (het lege bos - de fluitende vogeltjes) die ons bij het aankomen overviel, was toen al een pak minder.

Geniet met mij mee van de dochter en de setting.
Patroon: Tinny van Straight Grain
Vlinderstof: Eentje uit de Qjutie Kidscollectie bij Mandemie in Ieper
Blauwe katoen: De Stoffenkamer in Gent

1 opmerking:

  1. Het bos is prachtig! En jij en je dochter SCHITTEREND! Het kleedje is inderdaad heel goed mooi. Erik zal trots zijn.

    BeantwoordenVerwijderen