vrijdag 8 januari 2016

Liladress/jumpsuit

Het zal de bloglezende naaisters onder ons vast niet ontgaan zijn:
Sylvia van Lily en Woody en Marte - Compagnie M, hoeft ze nog voorgesteld? - hebben de handen in elkaar geslagen om een babypatroon (maat 50-92) te ontwerpen. Enter de Liladress. Liladress slash jumpsuit om het zo te zeggen, want met dit patroon kun je ook jongensgerief maken. Hooray for that!

De oproep om het patroon te testen viel hier niet in dovemansoren; ik was dan ook heel blij met het bericht dat ik met het patroon aan de slag mocht.

Het oorspronkelijke idee was om een mooi (lees: niet-pyjama-achtig) tricotjurkjespatroon te hebben. De ontwerpsters gingen evenwel een beetje in overdrive, en naast een puur tricotjurkje kun je ook een combinatiejurkje maken (tricot / geweven stof), en de tricotangstigen onder ons vinden vast hun gading in het (eventueel omkeerbare) overslagmodel, ideaal voor met katoen.

Wie al langer meeleest, weet dat ik nogal te vinden ben voor rekkende stoffen. Voor de kleintjes vind ik tricot trouwens veel aangenamer om dragen dan katoen. Welke ouder wil nu het armpje van zijn pasgeboren in een armsgat wringen dat niet meerekt? Houd dat in gedachten als je nog eens een babycadeautje naait!*

Het basisjurkje was het eerste dat ik testte. Ik vind het model geweldig! Ik ging volledig overstag voor de hoekige halslijn. De stolpplooi en het flapje zijn fijne accenten die het jurkje naar een hoger niveau tillen. Met dit jurkje kan ze twinnen met haar broer.
Een ander jurkje dat ik testte, was dat met overslaglijfje en fronsrok. Ik vroeg mij voornamelijk af of de niet-rekkende rok het stroever zou maken om het jurkje aan te trekken. Ik bleek me zorgen te maken om niets. De dochter werd zonder vestimentair geprul omgetoverd in een kleine prinses.Voor het lijfje gebruikte ik paarse boorstof, met een tricotrood accent. Ik vond het fijn om te kunnen colorblocken met dit lijfje, zo wordt het silhouet niet te zwaar. De pailletjes houden het speels.
De rimpelrok is een gerecykleerde zwangerschapsrok van mezelf. Een losgeweven wolachtig stofje, dat gelukkig niet prikt. Ik was eerst van plan om het rokje te voeren, maar omdat het geheel redelijk breed valt, heb ik besloten om dat toch niet te doen. Ik heb (machinaal, natuurlijk) blind gezoomd om de wat feestelijkere stof eer aan te doen.


Als laatste maakte ik ook een jumpsuit. Annelies maakte een boetiekjeswaardig basisjurkje met streelzacht flapje. Dat wilde ik ook proberen! Naast het flapje stak ik ook mijn dochters enkeltjes in namaakbont. Mede door de snoezige hertenprint (Deer friends van Lillestoff) is het kind om op te eten. Punten voor schattigheid!Zien jullie het? Drie totaal verschillende modellen, en toch maar één patroon. Bovendien heb ik uiteraard niet alle mogelijkheden geëxploreerd. De niet-zo-katoenminnende ik liet het testen van het overslagjurkje met plezier aan anderen over. Andere opties die ik hier niet liet zien zijn onder andere een kraagje of een strikjeszak. Door verschillende boven- en onderstukken met aparte details te combineren, is dit een patroontje dat niet snel gaat vervelen. Een klassieker is geboren!

*Willen jullie ook graag het patroontje aanschaffen? Dan is nu het moment om jullie slag te slaan, want tot en met zondag krijgen jullie 10 % korting met de code LILA10! Ga voor pdf of papier.


Ga zeker nog eens piepen op de blog van Compagnie-M of Lily & Woody want vandaag loopt er nog een give-away!

2 opmerkingen:

  1. 3 prachtige exemplaren, proficiat! En bedankt voor de verwijzing :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei, ik loop achter... Die twee kleuren -overslag blijf ik geniaal vinden. En wat een prachtige dochter heb je toch!

    BeantwoordenVerwijderen