donderdag 4 februari 2016

Carnaval - de ridder

Kijk, heel origineel is het niet, een jongetje verkleed als ridder. Een succesrecept is het dan weer wel. Des te meer omdat ik voor een heel simpel model ging (het patroon is basicly een lap van 40 cm breed, waar een gat voor het hoofd in geknipt is. Zijnaden dicht, met bovenaan gaten waar de armen door kunnen, en klaar). Heel veel rechtdoor naaien dus, en dat kan de zoon ook. Met de nodige stress van mijn kant uit duwde hij op de startknop, op de achteruitknop, haalde hij de (totaal overbodige) spelden uit de stof, en duwde hij op het einde van de naad nog eens op de achteruit- en stopknop. *Oef*, naaien met cruise control, dat vind ik voor gevorderden. En voor kinderen uit de eerste kleuterklas, dat ook.

We hebben met rekbare fleece gewerkt. Dat rafelt niet. Randen afwerken? Niet nodig. Omzomen? Mobanee. Onderaan kreeg Timo nog een witte strook met ingeknipte bogen, en zijn outfit was al behoorlijk klaar.

Ik stikte er nog een zwaardhoudertje op, en hij kreeg ook polsbeschermers. Daar kon ik aan zijn wens tegemoet komen voor een beetje bling.

Zot veel zin in de foto's had Timo niet. 

 Maar kijk, een mens heeft al eens wat over voor een blogpost, en moeder trok mee ten strijde.
 

 
En daar is ie dan, de foto die ik wilde. 

Patroon: uit het duimpje
Stoffen: Fleece uit Artevelde Stoffen (Vrijdagsmarkt Gent)

1 opmerking: