donderdag 31 december 2015

Een eindejaarstheo

Mijn plan was om Timo te voorzien van een nieuwe outfit om kerst te vieren. Naaien primeert godzijdank niet boven gezellige uitjes (Het Zesde Metaal op Zebrawoods! Mossels met frietjes bij de mama!), en in deze eindejaarsperiode valt er genoeg te vieren, dus het kersthemd werd gerescheduled tot een nieuwjaarshemd.

Mijn beperkte naaitijd indachtig ging ik voor een simpel (herhaal: simpel) hemdje. Paspel  op het voorpand langs de knoopsgaten? Geen paspel op het voorpand langs de knoopsgaten. Borstzakje met paspel? Geen borstzakje met paspel. Borstzakje? Geen borstzakje tout court. Paspel aan de rugpas? Geen paspel aan de rugpas. Exit paspel. Herhaal: simpel.

Een contrasterend stofje dan? Geen contrasterend stofje. Zelfs niet aan de mouwsplit? Zelfs niet aan de mouwsplit. Brainwash yourself. Herhaal: simpel.

En een siersteek aan de rugpas, mag dat? Wel ja, dat mag. In een contrasterend garen? Nee, dat niet. Gebroken wit, want ik houd het simpel. Herhaal: simpel. Maar eh... *kleine kortsluiting in de hersenen* ooooh, siersteek! Siersteek aan de schouders? Mobajaat, siersteek aan de schouders!

[Dit is zo ongeveer het moment waarop ik licht extatisch werd.]
Simpel? Jajajaja, ik kan het hoor, simpel. Maar detailtjes, ooooh! Mooooi! En nu, en nu, en nu... nu wil ik nog een siersteekje! Misschien langs het voorpand af, waar de knopen aangezet worden. Oeh jajajajaja, dat wordt goed! Zo subtiel, je ziet het enkel piepen boven en onderaan. Moooooi! Oooh, en als klap op de vuurpijl, als ode aan Theo, een sierkruisje, op het kraaghoekje!

BAM! 't Is klaar. En je kunt wel zeggen dat ik er trots op ben.

Feest in stijl!


Er rest mij enkel nog jullie een fijn einde te wensen, en een heel mooi begin. Laat 2016 sprankelen!

Patroon: Theo van Zonen09
Stof: Uit de stoffenkast
Knopen: Veritas

1 opmerking: