donderdag 1 september 2016

Een Just Knot It.

Zomerjurkjes, daar doen we niet meer aan, zo dacht ik half augustus.
En toen begon de hittegolf. Dus eh... Awel ja, foto's hé.Dat ik nog het nieuwe patroontje van Mind The Whale wou uittesten, hielp natuurlijk ook om mijn dochter in het nieuw te steken. 


Eigenlijk is ze nog te klein voor een Just Knot It: op borst en heup mist ze 2 à 3 cm. Een jurkje met doorgroeimogelijkheden voor volgend jaar dus. In die optiek wilde ik voorzienig zijn, en knipte ik alles met 1,5 cm naad voor eventuele aanpassingen anno 2017. Maar dat werkt dus niet hé. Te veel bochten en punten, dus ik heb die naadwaarde terug getrimd. Het is ook niet mijn netste jurkje ever (kuch), maar goed, het resultaat is toch al schattig.

Alleen die buik hé. Mijn minidochter heeft een maxibuik. Dat merkte ik al  bij ... alle kledij. T-shirts kruipen omhoog tot crop tops, bij katoenen jurkjes moet er nogal eens getrokken worden om de rits dicht te krijgen... En hier, hier is de riem te krap. Ondanks de overlappanden geraakt ze niet vlot in de jurk. Eens aan, blíjft hij dus aan. 
Maar babybuikjes smelten weg als kindjes beginnen te stappen, niet? En laat mijn dochter nu net deze week haar eerste pasjes gezet hebben, de Instagrammvolgers hebben het al geweten. Alsof ze wou zeggen "dat jurkje, dat wil ik wel kunnen dragen". En daar ben ik wel blij om.Patroon: Just Knot It van Mind The Whale
Stof: Timeless treasures - Flamingo sunset van bij Les Lisettes

4 opmerkingen:

 1. Die laatste foto...smelt! Wat een schatje! En zo schattig deze jurk. Dat buikprobleem is herkenbaar hier....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, lief van je.
   Ik dacht dat dat met die overlap geen probleem zou zijn, maar met de riem had ik geen rekening gehouden. Gelukkig valt die makkelijk te vervangen mocht dat volgend jaar toch nog een probleem zijn.

   Verwijderen
 2. och wat een lief kindje met een mooi kleedje! dat patroontje spreekt me ook wel aan. so much to sew, so little time!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, crop tops!Op de foto's valt dat buikje anders toch best mee precies. Ze staat beeldig met haar kleedje :-)

  BeantwoordenVerwijderen