vrijdag 27 november 2015

Een tas75 cm vilt, twee ritsen en wat gepriegel later stel ik u voor: mijn dochters eerste handtas.Het patroon is ingenieus en toch zo simpel. Feitelijk gaat het gewoon om een lap stof die je dichtritst. Zip!

Yoke Overeem is de dame die het patroon ter beschikking stelt. Ze haalde de mosterd bij Josh Jakus. Zeker de moeite om die ontwerper eens op te zoeken, want die maakt zalige dingen.

Onze kleine dame zal er uiteraard niet zelf mee rondparaderen; het wordt haar heen-en-weertasje voor de crèche. Niemand gaat in meer stijl dan zij haar bekotste en ondergekakte kleertjes mee naar huis nemen. Punten voor prinsessengevoel!

Zo'n zwarte tas mag dan wel klassevol zijn, voor Amélie mag er gerust een frivool kantje aan. Enter breiwol, en veel geduld.Overigens, voor wie dacht dat deze tas makkelijk zelf blijft staan, eh neen. De mijne toch niet. Ik  deed zowaar van foefelare om de foto's te nemen (no way Jozefien, foefelen, jij?).


Gelukkig hangen wij het tasje gewoon aan een haak aan de muur, en daar is dat handvat dan weer heel praktisch voor.

Geslaagd dus, al zou ik hem zelf als handtas niet willen gebruiken. Hij blijft niet staan, het handvat is best groot en daardoor naar mijn smaak onveilig, je kunt hem niet over je schouder zwieren... Maar bon, ik ben dan ook een moeilijke als het over handtassen gaat. Handigheid voor alles! Wat iedereen bijvoorbeeld in al die clutches ziet, is mij dan ook een raadsel. Ik zou dat... verloren leggen.

Wie echter het ultieme argument wil om er toch aan te beginnen: 't is ideaal om een fleske mee te nemen.


Gratis (!) patroon: Tas (naar ontwerp van Josh Jakus), uitgetekend door Yoke Overeem, terug te vinden in de Facebookgroep Handwerk
Vilt: Arteveldestoffen, Vrijdagsmarkt Gent
IJzeren ritsen: De Gouden Schaar, Ledeberg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten