vrijdag 10 maart 2017

Twee Lila's, en tips voor de tweelingnaald.

Veel uitleg behoeft het niet. Ik hou van baby's, en ook van Lila, dus kregen er twee meisjes een jurkje.

 

Omdat ik ondertussen weet dat het gat voor het hoofd voldoende groot is, heb ik het aangedurfd om de rechte naden te verstevigen met vlieseline. Net en strak, yeah baby. Baby, hah.


Ik had lang geleden de tweelingnaald afgezworen, maar kijk, in een Femmanaailes leerde mijn ex-buurmeisje ermee werken, en eigenlijk leek het precies nog wel mee te vallen. 
Tips: 
- Drieg (jawel) eerst je zoom. Doe dat op een halve mm (jawel) van de rand van je stof. Als je dan met je tweelingnaald naait, kun je de driegdraad als middenlijn volgen, en zit de rand van je stof tussen de twee stiklijnen in. Propertjes! Zelfs als je het slechte idee had om een tweelingnaald met een belachelijk dunne breedte van 2,5 mm te nemen, bekom je een mooi resultaat.
- Zet je steeklengte op drie.
- Hecht niet, maar naai gewoon enkele steken over op het einde.
- Trek een beetje aan je stof als je naait. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar bij deze tip ging ik dus altijd de mist in, want ik trok aan de stof zowel voor als achter mijn naaivoet. En dat mag niet (je maakt misschien wel je machine kapot, en erger nog, de juf wordt boos). Je leurt enkel aan het te naaien stuk, en 't zou moeten in orde komen.
  


Stof blauwe konijntjes: De stoffenstraat, maar 't is uitverkocht, sorry
Stof flapje: De stoffenstraat


4 opmerkingen:

 1. Mooie Lila! En van dat driegen had ik nog niet gehoord; bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! En handige tips. Ik kende ze nog niet, maar weet ook niet of ik het geduld heb om een zoom netje te driegen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, als het zonder lukt, is dat ook goed hé. Je kunt het eigenlijk ook voelen, waar de rand zit aan de onderkant, en dus op gevoel stikken. Ik ga echter redelijk vaak de mist in bij mijn afwerking van mijn zomen, en daarom was dit een echte eye-opener.

   Verwijderen