maandag 11 juli 2016

Een zomerse TinnyMijn broer, mijn geweldige broer, die geeft mijn dochter stofjes cadeau. Hij deed dat als kerstgeschenk, en onlangs deed hij dat opnieuw, voor haar verjaardag.

Mijn dochter, mijn geweldige dochter, die vindt stofjes nu al het einde. Net één jaar oud, en ik voed haar al zo slecht op. Als ik haar uit bed haal, passeert ze, gezeten op mijn arm, voorbij de stoffenkast. Soms kan ze het niet laten, en trekt ze een deur open. En nog een. En nog een. (Ik heb ondertussen best een grote stoffenkast. Eigenlijk wel een gigantische stoffenkast, vind ik). Dan voelt ze. Af en toe kijkt ze ook gewoon. En nu en dan trekt ze er wat stoffen uit. Niet doelbewust, denk ik, maar soms ook wel doelbewust, en dat maakt het wel spannend.

Het katoentje komt van bij Mandemie - een hometown stoffenwinkeltje, en heeft halftransparante stippen met een vrolijke print. Daardoor kun je met de voering subtiel een andere uitstraling geven aan je kledingstuk. Hij gaf een gele en een roze voering mee, en er werd meegedeeld dat hij een voorkeur had voor een kleur. Hij had gelijk, en ik voerde met geel.


De kindjes mogen een weekje op verlof bij hun oma en opa. Hun tuin is subliem – zeker in de zomerzon. Temidden van grassen en lavendel hebben ze een heuse catwalk die ideaal is om met ratelende fietsjes over te rijden. Of om alles te overzien vanuit een rustig schaduwplekje.


Of om over te paraderen, met een nieuw jurkje.Moeders vingers - of vingers van eender welke vrijwilliger, maar toch vooral die van moeder - zijn op dit moment nog obligatoir om dat wankele lijfje op de been te houden (hebdem?).Omdat het hout te heet onder haar voeten werd (jawel, nóg een woordgrapje), zochten we verkoeling in het gras.
Kriebelig gras is vies - vraag het maar aan andere eenjarigen - dus kreeg ons madammeke opnieuw een podium om de show te stelen.
Omdat dat podium zo kort was, werd ze heel vaak opnieuw naar het begin gezwierd.
En dat was helemaal de max.


Deze laatste foto lijkt mij al een goede kanshebber voor mooiste vakantieherinnering voor 2016. Wie biedt meer?

Patroon: Tinny van Straightgrain
Stof: Mandemie

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Je hebt haar weer omgeteoverd tot 'Ons Prinsesje'. Terecht fiere mama en papa. Kleedje is om te stelen, Jozefien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad heel mooie foto's, allemaal! En natuurlijk ook het kleedje ;-) Hoe zalig is dat toch, een dochter die al zo hard de liefde voor stofjes kijken en voelen kent :-)

    BeantwoordenVerwijderen