zaterdag 25 februari 2017

Carnaval - een vlindercape

Eerst en vooral: ik heb dit kledingstuk volledig nageaapt van een foto die ik op Facebook voorbij zag komen. Wie niet kan naaien, geen zin heeft om uren te appliceren, of vermoedt dat het met de maten wel eens fout kan lopen als je zomaar uit de hand een patroontje tekent (jup), bestel er eentje hier. 't Is zijn geld echt waard.

Wie wel kan naaien, er niet tegenop ziet om een patroontje te zoeken, dat aan te passen, op zoek wil gaan naar véél kleurtjes gekookte wol* (niet gemakkelijk!) en dan los will gehen: zeker doen, 't is zo plezant! 'k Moet er wel bijzeggen dat je er best geen deadlinenaaisel van maakt (jup), want 't is dus wel een werkje. Amai.

't Kind is er gelukkig weg van, en ze gaat er genot van hebben, lang genot, als in zeker drie jaar. Dat weet ik, want de cape past haar broer nog steeds als gegoten. Beter zo dan omgekeerd, en de boer, die ploegde voort.

En dan nu, de foto's. 't Zijn er veel, maahaar - minder scrollwerk voor jullie - 't zouden er meer geweest zijn mocht ze niet recht op haar neus gevallen zijn. 't Bezeke.

Oversized is in, gelukkig.

En ze laat het niet aan haar hartje komen.


Nochtans is ze wel heel blij dat ze haar handjes vindt, af en toe. Met hulp. Maar shh.


Ik heb de Larskap van Zonen09 aan de cape gestikt. Met voelsprieten, zoals in het origineel.

Een andere soort bloedneus dan waar je normaalgezien aan denkt was het teken om de camera op te bergen.

Ik zou jullie nog kunnen vervelen met het feit dat ik dat wel een slim idee vond om ook knopen (pareltjes uit de kringloop!) te zetten in de zijkant, zodat er toch min of meer mouwen gecreëerd worden, of dat ik dat hele jasje een steunstiksel gegeven heb zodat alle naden mooi vallen zonder dat die er doorstikt uitzien, of hoe de binnenkant eruit ziet (in de rapte: warme fleece, een kanten vlindertje van mijn overgrootmoeder dat werd geappliceerd in de zoomboord, en een ophanglusje), maar misschien laat ik dat nog wel zien op Instagram.

Patronen en stoffen: zie tekst 

*Eerst dacht ik 'oei dat is dunne wol', en toen dacht ik 'oef dat is dunne wol', want als je vier lagen opeen appliceert, wil je echt geen te dikke stof. 

9 opmerkingen: