woensdag 19 oktober 2016

Een cadeau voor hem en haar. Een Billie.

Laat ons een kat een kat noemen en maar meteen zeggen dat ik niet de meest romantische man heb. Hij heeft gelukkig extreem veel andere kwaliteiten, maar attent zijn is gelijk niet zijn sterkste kant.
Eerder deze maand vierde ik mijn twenty-something (aan jullie om in te vullen dat something, wel ja, negen, betekent). Ik had het eerlijk gezegd niet meer verwacht, maar een gelukkige verjaardag werd mij uiteindelijk toch toegewenst, om 19.30 uur 's avonds. Nadat ik er eigenlijk zelf om gevraagd had, maar goed. On the plus side: hij had er 's morgens wel even aan gedácht dat het mijn verjaardag was, hij was het mij alleen vergeten te zeggen. Awel ja.

Om maar even te duiden waarom ik mijzelf maar een cadeautje gegeven heb: De Billie van Zonen09. Want vorige maand was hij jarig. En ik was het niet vergeten, en ik had het hem wel gezegd, maar ik heb toch ook heel erg aan mezelf gedacht toen ik hem een trui beloofde. Kwestie van als koppel wat in evenwicht te zijn, nietwaar.

Afgaande op de matentabel maakte ik een 54 die ik op de heup deed uitlopen op een 56. De volgende keer mag het aan de schouders wat smaller, maar voor de rest zit het als gegoten, vind ik.
De stof is een stevige viscosetricot die ik vond bij Mandemie in Ieper, en die leende zich perfect tot stripeblocking, wat dan ook maar gedaan werd. Want eigenlijk werd er een polo gevraagd, maar dat zag ik niet zo goed zitten. Knip- en naaistress voor de echtgenoot, da's wat anders dan voor de kinders, don't you feel me sista's? Door het voorpand te verknippen hebben we die polovraag in ieder geval mooi gecounterd. Ha.
Het resultaat is een lichte pull, en de echtgenoot was blij. Zo blij zelfs, dat ik toch een cadeautje kreeg, want hij ging voor mij en de blog op de foto. Voila. Wat liefde is. Dat bedoel ik.


En toen was er een photo bomber, en was ik helemaal gelukkig.

Patroon: Billie voor volwassenen (Zonen09)
Stof: Mandemie, Ieper


6 opmerkingen:

 1. Super mooie Billie, en die laatste foto ... :-) geweldig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Dat hij onderbelicht is en al, daar hebben we het niet over, het moment hadden we toch maar mooi gepakt :-)

   Verwijderen
 2. I feel you! De reden waarom manlief hier nog nooit een naaisel kreeg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-D Jamaar, ik was al eens begonnen aan een hemd voor hem, en tegen dat de pasbeurt eraan kwam, was hij drie kilo verdikt. Dat werd een jaar wachten op een nieuwe poging als straf ;-)

   Verwijderen
 3. Heel mooi!
  Hier ook zo'n echte man... Ik koop tijdens het boodschappen rondje nog wel eens een bosje bloemen om bij thuiskomst mijn man daar hartelijk voor te bedanken. Kwestie van uitbalanceren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik had nog een stukje over bloemen die ik wel eens per jaar krijg, namelijk als ik die op het boodschappenlijstje zet of er expliciet om vraag, maar ik had dat dan toch maar achterwege gelaten :-)

   Verwijderen