dinsdag 14 april 2015

Het Kijkeensgoednaarhetkledingstukvanjebuurvrouwenmaakookeenexemplaar-jurkje

Mijn buurvrouw is een schat. Echt waar.
Ik ben zeker dat ze dit niet leest, dus het is geen slijmerij. En dus mag ik dat zonder gêne zeggen. Al deed ik het anders ook.
Toen ze hoorde dat ze vanaf juni misschien babygekrijs door de muren zal horen, ging ze prompt op zoek naar haar eigen zwangerschapskledij en stond ze ermee aan de deur.

Eén jurkje vond ik echt geweldig. Het is een spannend tricotgevalletje, met aan het bovenstuk een mooie losvallende voile, zodat die rond de buik drapeert. Een boothalsje, driekwart mouwen, donkerblauw en redelijk kort. In de winter met een legging ideaal.

Helaas schat ik mezelf net een maatje groter in, en durfde ik het jurkje maar twee keer aan te doen. Maar het gaf me wel veel inspiratie om eentje 'op maat' te maken.Ik schatte mijn naaisnelheid goed in, en besloot er een zomerversie van te maken. Meer zelfs, ik zou voor een borstvoedingsjurkje gaan.

Zo goed en kwaad als het ging, mat ik het jurkje op en tekende ik mijn patroon. Aangezien het vooral aan de schouders wat krap was (mijn armen gingen niet de hoogte in op het moment dat ik het droeg!), maakte ik het wat breder.

En na een eerste pasbeurt en omhooggaande wenkbrauwen van de echtgenoot, maakte ik het rokje ook wat langer. Hier gaan we immers voor de blotebenenoptie en dan willen we ons comfortabel voelen.
Aan mouwen doen we niet mee - dat zag ik sowieso niet zitten met de borstvoedingscombinatie - en de halsuitsnijding werd ook voorzien op meer zonnestralen.

En zonnestralen, die vonden we al de week voor de paasvakantie op Rhodos:

Het draagt zalig, maar ik denk toch dat het met een postbevallingsbuikje mooier zal zijn. Ik heb het idee dat ik mijn voile gerust wat breder had mogen tekenen. Maar goed, 't is een borstvoedingsjurkje voor iets hé. Hoe je makkelijk toegang hebt tot het nodige om de baby van eten te voorzien, toon ik jullie in de zomer.


Patroon: zelfgetekend
Groene tricot: ik geloof van Strass, bij mondepot
Groene voile: gekocht via een vriendin (Femma ftw)2 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik zou er zelf niet het geduld voor hebben, vrees ik. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Prutsen is my middle name, dus daar nemen we de tijd voor ;-)

   Verwijderen