maandag 24 november 2014

En "poef", toen was er een polo

Ik zat in de flow, dit weekend.
Op zondag zou ik nog voor een bovenstukje gaan voor de kleine man.
(Ondertussen negeren we de longsleeve in vissenstof voor mezelf - die zit ongeveer in elkaar, maar ik ben van plan hem grotendeels terug uit elkaar te halen. Not fun.)
Ik haalde mijn stapel tricot uit, en liet hem kiezen.
"Oh, de kokodillen, mama!" (Mama had geen zin in krokodillen.) "En welke nog?" "Oh, bomen ook leuk, mamaaa!" (Dat wordt een pyjama. Mama had geen zin in een pyjama.)
Godzijdank kan ik de wil van mijn tweejarige gerust naast mij neerleggen - het kind krijgt al vaker zijn zin dan ik zelf doorheb.

Dit stofje lonkte:Ik had het voor het eerst gezien als lichtblauw kledingstuk, een tricot hemdje, en oooh, dat wou ik ook maken. Ondertussen weet ik dat dat een meter stof betekent, maar toen nam ik met een half metertje genoegen.
Het hemdjesplan werd opgeborgen, en daarmee ook de stof.

Een T-shirt doet de stof niet genoeg eer aan. Dus zou ik een polo maken. Een Ole, dat was een goed plan! Maar ik bezit het patroon van de Ole niet. En op zondag kopen, da's ten vroegste op maandag ontvangen. Nee nee nee, dat ging niet. Don't let the flow go, weet je wel.
Ik nam dus mijn T-shirtpatroon (Mushroom uit de Ottobre, pure luiheid, jawel), en zette een knip in het voorpand. Er ging wat nervositeit mee gepaard - mijn mooie stofje! - maar Het Grote Femmaboek heeft een uitstekende uitleg, en het ging als vanzelf.

Maar ja, hoe werk je dat dan af? Dat stond niet in Het Grote Femmaboek. Samen met de schoonmama bekeken we een gekocht exemplaar, en vandaag vond ik de moed om de kraag uit te tekenen. Met staander weliswaar, want ik had geen beleg in het achterpand (of hoe zeg je dat "voor echt"?), noch de stof of de goesting om te zorgen dat ik dat had. Die staander en onderkant van de kraag zijn overigens recht op draad, want een half metertje, da's dus echt nipt hé.Na een uurtje of twee rijpen (koken en Timotijd, weet je wel), besefte ik godzijdank tijdig dat dat geen zicht zou zijn. Een kraagje hoort dicht te zijn aan de hals. En mijn T-shirtje komt redelijk diep naar onder toe.
Een wijze les voor in't vervolg: bezint eer ge begint. Of koop toch gewoon dat patroon en wacht een dag.

Met boordstof afwerken leek me anders ook wel te doen, en Google leerde me dat dat niet eens zo'n vreemde afwerkingsmethode is. Plof er dan nog een paar kamsnaps in, en 't is in orde.
En nu, nu ben ik écht heel blij met mijn eigen gemaakte Nosh'ke.


Ik kan het heel goed negeren, echt waar, maar weet er iemand hoe ik er in het vervolg voor kan zorgen dat het aan de onderkant van de polosluiting niet zo trekt?  Heb ik te slappe versteviging gebruikt, of mijn vlakje groter moeten maken?


Patroon: hier mogen we toch wel uitgaan van een eigen versie.
Stof: Nosh. Iets met 'Puppies'. Ik moet mijn stoffen sneller verwerken, dan onthoud ik de naam misschien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten