woensdag 24 september 2014

Campinggevoel

Ik ben goed in beloftes houden. Ik had in het begin gezegd dat ik niet vaak zou posten, en ik kan mij daar tot nog toe toch wel aan houden. Hoera!

Menig een zal het wel herkennen: druk druk druk.
De voorbije maand zijn wij verhuisd. Dat verklaart wat 'druk'.
We zijn verhuisd naar een werf. Dat verklaart de volgende 'druk druk'.
Om jullie een beeld  te schetsen: we hebben de verantwoordelijke voor het sanitair zo ver gekregen dat hij de dag voor de verhuis toch een toilet geïnstalleerd heeft. Handig, toch wel.

Op 10 september (de verjaardag van mijn man, godbetert) gaf ik om 12 uur de sleutel van ons vroegere huisje af aan de nieuwe eigenaar.
Tien minuten voordien had ik voor de laatste keer die sleutel in de voordeur geramd (ik was nogal gehaast, weet je), zodat ik mij nog eens kon douchen met warm water (daarvoor zou een mens zich toch haasten, nietwaar).
Een bad, een keuken, ons mooi aangelegd tuintje, lieve buren... Al dat moois achterlaten zorgde een hele namiddag lang voor een wee gevoel in mijn maag.

Maar het leven gaat voort. De week nadien heeft onze vloerder er trouwens voor gezorgd dat we het doucheprobleem twee dagen lang hebben overbrugd. We zijn gaan jeugdherbergen in eigen stad, want over pasgelegde vloeren mag je nu eenmaal niet stappen.(Met wc-ontstoppende zuignappen over de muren lopen bleek onrealistisch. Er zijn voor zover ik weet geen wetenschappelijke studies over gemaakt, maar het logische verstand doet denken dat die nappen niet genoeg grip hebben op een binnenmuur die eigenlijk een dampscherm met  leidingsspouwbalkjes is.)
Gaan citytrippen dus. Wij hebben er het beste van gemaakt, en jeugdherberg De Draecke heeft een fantastische ligging aan het Gravensteen ("mama, kasteel!"). Naar het schijnt moet je voor de accomodatie echter in de Sint-Pietersnieuwstraat zijn. Als we nog eens ons huis uit gejaagd worden, weten we waarheen.

On the bright side: ondertussen hebben we een vloer, en dit weekend heb ik me voor het eerst in bad gevlijd. Heerlijk!

Binnenkort is er ook een werkbare keuken. Die wordt op dit eigenste moment zelfs geïnstalleerd.Er ontbreekt nog een kast (gebroken), een voorpaneel van de vaatwas (maar dat kan mij nu écht eens geen ene [vul een vies woord naar keuze in] schelen) en een werkblad. Dat werkblad, dat is wel minder. Daardoor ook geen gootsteen of kraan, en ook geen inductieplaat. Maar dat laatste is dan weer niet zo erg, want de elektriciteit werkt toch nog niet in de keuken. Oh well...

Je ziet, in ieder geval is er wat gaande in ons huis. Het gaat vooruit, en soms terug wat achteruit (als er bijvoorbeeld een stuk vloer opnieuw uitgekapt wordt omdat er een lek in de vloerverwarming zit).
Een mens zou terug al eens wat tijd kunnen maken om te naaien.

Kom maar kijken, binnenkort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten