zaterdag 12 november 2016

Slaap lekker met Winnie de Poehp


Een schattige flanellen kussensloop in de kringloopwinkel, en mijn twisted mind zegt "yeah, naaien!". 't Is dat ik geen stof genoeg heb. Pyjama's genoeg, dat had het kind nog niet, et voilĂ , mijn aankoop was verantwoord.

Ik freestylede met mijn patroon - echt waar, mijn schoonmoeder lachte mij uit, ook al beweert ze nog steeds van niet; misschien houd ik het er maar op dat ze mijn werkwijze wel amusant vond.
De broek is een ruw en breed geknipte Cisse. Het pyjamahemd is, wel ja, een ruw en breed geknipte Lars met wat aanpassingen zodat er een overlap is voor de knopen.

De setting is mijn ouderlijk huis, respectievelijk veel te vroeg in de ochtend, gisteren elf november, de datum die door vele kindertjes gekend staat als Wapenstilstand Sint-Maarten.

Zijn gezichtje was goud waard, want chocola en Lego, da's toch helemaal de max.

Een kussensloop heeft over het algemeen twee zijden, zelfs die in de kringloopwinkel. Het Teigetje werd dus vergezeld van een Winnie. In een hilarische bui besloot ik er Winnie de Poehp van te maken (ik weet het, rollen over de grond van het lachen). Timo daarentegen was best ontgoocheld dat hij de beer niet kan zien. Het argument dat zijn papa ook nog een pyjama in de donkerblauwe contraststof zou krijgen, deed hem ook niet verzinnen - dan vind ik papa zijn pyjama ook lelijk. Ik had mij er al bij neergelegd dat hij zijn broek dus steevast achterstevoren aan zou doen, maar ondertussen lijkt hij het probleem vergeten te zijn. Klein hoeraatje, want Winnie komt echt veel mooier uit op zijn billen.


Stof: Winnie en Teigetje - flanel uit de kringloopwinkel
donkerblauwe flanel, streelzacht en warm

4 opmerkingen:

  1. Zalig! Zoonlief hier heeft het sowieso al over Winnie de Poehp. Strak plan om zo'n pyjama te maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk en inderdaad een kei slim idee om zo een lekker warme pyjama te maken.

    BeantwoordenVerwijderen