zaterdag 1 augustus 2015

Een Babybjörnrelaxhoes


Een BabyBjörn wipstoeltje vind ik een absolute topper. Ergonomisch voor babylief, heel compact in te klappen, en quasi onverwoestbaar. Geen wonder dat wij een tweedehandse stoel op de kop getikt hebben.

Over het hoesje was ik iets minder enthousiast. Wat saai donkerblauw, en een slijtplekje stak mijn ogen uit. Tijd om onze dochter in iets vrolijkers te hijsen.

Het patroon is heel makkelijk om na te maken. Voor de rugleuning, de onderste rechthoek en het voorzetstukje volstaat het om simpelweg de contouren van je bestaande hoes over te nemen. Het zitvlakje is een beetje meer prutswerk om de welving juist te krijgen, maar al bij al valt dat ook wel mee.

De circusstof is een restje van mijn eerste Stoffenkamerervaring. Daar heb ik destijds een slaapzakje voor de oudste uit gemaakt. Het stofje heet Crowd Pleasers en is van Michael Miller.

Net zoals de originele hoes heb ik ervoor gezorgd dat je deze aan beide kanten kunt gebruiken. Ideaal als er eens op teruggegeven is, en je nog geen tijd hebt voor een wasje. Daar is over nagedacht!
Om een tussenvoering te bevestigen, heb ik de gele canvas om de 5 cm doorgestikt. Ons meisje ligt zacht in haar wippertje.
Het voorzetstukje bevestig je onderaan met een knoop. Omdat ik het idee had dat dat niet zo handig is om de bovenkant te bevestigen, heb ik met kamsnaps gewerkt. Maar omdat ik - net als het origineel, want dat vond ik toch zo geweldig - ook het voorzetstukje omkeerbaar gemaakt heb, zitten  de kamsnaps dubbel op elkaar, en dat is toch maar niets. Een volgende keer zou ik ook opteren voor de gewone knopen met knoopsgat.

Nog een hoes? We zullen zien.


Stof: Michael Miller - Crowd pleasers
gele canvas - Stoffenspektakel
Patroon: zelf (na)getekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten