woensdag 11 februari 2015

Jaja, ik had het moeten weten. Uiteraard. Toch viel ik gisteren uit de lucht toen bleek dat de kinderen morgen verkleed op school verwacht worden. Jaja, alle voorbereide crafty moeders zijn al lang megacoole kostuums aan't maken, en ik herinner mij nog wel dat carnaval zo pal in de krokusvakantie valt. En dat daarom enkele dagen ervoor op school gevierd wordt.
Maar serieus, is't volgende week al vakantie? Man man man, de tijd vliegt [besefknopje aan - je wordt écht oud - besefknopje snel weer uit].
Goed. Een no-timeprojectje, here we go!

Een cape leek mij ideaal. Ik dacht eerst aan een superheld, maar daar heeft mijn 2,5-jarige nog niet zo veel mee. Een tovenaar daarentegen... dat is scoren! Tien minuten voor sluitingstijd stormde ik deze avond bij de Ledebergse vrienden binnen. Het idee voor een zwarte cape met wit hemd, strikje en hoge hoed had ik al opgeborgen wegens tijdgebrek (en ook, een hoed, wat een gesukkel, voor iets dat het kind toch niet aan wil), en ik kwam buiten met een paillettenstofje. Wat bling bling, dat kan die kleuter nog wel aan op carnaval.

De naaimachine stond vandaag niet ter beschikking - iets met een afgeknapte draadinrijger en naar de winkel brengen en zo - dus hier wordt geshowd: de luiewijvencape met instant resultaat:

Tutorial: pak een lap stof. Plooi de bovenste rand dubbel zodat je makkelijk knipjes kunt geven. Maak die knipjes (aja!). Rijg er een lint door. Voilà.

Voor het toverstafje nam ik wat karton en zilverpapier, en het kind veranderde mij in een prinses. Hartje.

Het volgende dat omgetoverd werd, was de wasmachine. Die werd een prins. Gelukkig mocht ik wel nog met papa trouwen. Ook een prins, maar wel een minder knappe dan de wasmachine. Dixit het kind.

Schittering alom. Rond zijn schoudertjes, en in zijn ogen. Heerlijk.

Stof: Au Plubas, Ledeberg (aka De Strik)


1 opmerking:

  1. Ik was zo graag even een elf(je) geweest. Even naar 'De kleine Icarus' vliegen en mijn oogappel in volle glorie mogen aanschouwen....
    Ja, in zo'n korte tijdspanne toch nog zo'n bling-bling cape met dito toverstaf maken, puik werk Jozefien

    BeantwoordenVerwijderen